Vauxhall Mokka Forums banner
181 - 200 of 484 Posts
Nagle wydaje się, że coś się ruszyło.

Otrzymywaliśmy wiadomości od dealera mniej więcej co trzy tygodnie, które nie mówiły nam nic nowego. Potem nagle w piątek, przez telefon: 'Pański samochód jest już tutaj, kiedy chciałby go Pan odebrać? Czy poniedziałek pasuje?'
No cóż, nie, poniedziałek nie pasuje, jesteśmy w trakcie wożenia mojej córki na uniwersytet, jesteśmy w trakcie doprowadzania naszego obecnego samochodu do porządku, aby sprzedać go za najlepsze pieniądze, czy możemy odebrać go w następnym tygodniu?
'Nie, przykro mi, musi być do końca miesiąca!'
Więc teraz skaczemy przez obręcze, żeby znaleźć czas na zrobienie wszystkiego, co musimy zrobić, odbiór będzie we wtorek.

Poszedłem do dealerów w piątek po południu, późno. Jest to łatwiejsze niż rozmowy telefoniczne, zobowiązaliśmy się na wtorek, jest tu prawdopodobnie kilkanaście Mokkas i Astr, wszystkie już zarejestrowane. 'Czy samochód jest tutaj?'
'Jeszcze nie, przyjedzie w poniedziałek'
Sobota rano: 'Czy możemy iść podpisać papiery? Jesteśmy elastyczni, wchodzimy. Nasz samochód, którego nie było w piątek o 16:30, był w salonie (zamknięty) następnego dnia o 12:00!
Więc przynajmniej mogę już potwierdzić, że ma pełną specyfikację Ultimate, w tym skórę.

Więcej aktualizacji wkrótce, w tym zdjęcia

Samochód dotarł do garażu, odbieram go w środę. Naprawdę nie sądziłem, że uda mi się to przed świętami Bożego Narodzenia! Mam nadzieję, że wkrótce i wam uda się dostać swoje samochody
Dajcie znać, jeśli go rozbijecie, szukam jakichś części zamiennych.

Gaz

Cześć, nowy tutaj. Zamówiłem mojego Mokka e Ultimate (w kolorze Diamond Black) pod koniec marca za pośrednictwem programu Motability. Powiedziano mi, że dostawa zajmie 4-5 miesięcy.
Musiałem dzwonić w kółko, aby uzyskać aktualizacje, chociaż dostawca powiedział, że będzie regularnie informował. Więc w tej chwili nie ma żadnych zmian w sprawie samochodu, w zeszłym tygodniu powiedziano mi, że otrzymają aktualizację zamówień na początku października od Vauxhalla.
Trzymam kciuki, żeby coś się ruszyło w sprawie zamówienia.

Cześć, kolejny nowicjusz tutaj. Zamówiłem mój Mokka E ultimate na początku kwietnia przez motability. Najpierw powiedziano mi, że dostawa we wrześniu, potem na początku października. Dostałem SMS-a od dealera z informacją o 6 listopada, więc zadzwoniłem wcześniej w tygodniu, żeby sprawdzić, czy coś się zmieniło i powiedziano mi, że nic się nie zmieniło i mam spodziewać się daty 6 listopada. Czy jest gdzieś możliwość śledzenia mojego zamówienia, żeby zobaczyć, czy coś się zmieni, czy też muszę po prostu kontaktować się z dealerem? Wszelka pomoc bardzo mile widziana.

Właśnie odebrałem białą Mokkę -e Ultimate, zamówioną w kwietniu, zbudowaną pod koniec sierpnia. Pojawiła się ze specyfikacją 2022C, czyli skórzanymi siedzeniami z funkcją masażu, co było miłym zaskoczeniem.

Drugi Mokka (w kolorze zielonym) ma dopiero zostać zbudowany, ale został zamówiony w tym samym czasie 🤷

Jeśli ktoś jest zainteresowany, Aston (Melton Mowbray) ma na stanie 2 x Black i 1 x Grey Ultimates w specyfikacji 2022C, ale zostały one już zarejestrowane.

Właśnie odebrałem białą Mokkę -e Ultimate, zamówioną w kwietniu, zbudowaną pod koniec sierpnia. Pojawiła się ze specyfikacją 2022C, czyli skórzanymi siedzeniami z funkcją masażu, co było miłym zaskoczeniem.

Druga Mokka (w kolorze zielonym) ma dopiero zostać zbudowana, ale została zamówiona w tym samym czasie 🤷

Jeśli ktoś jest zainteresowany, Aston (Melton Mowbray) ma na stanie 2 x Black i 1 x Grey Ultimates w specyfikacji 2022C, ale zostały one już zarejestrowane.
Czy wiesz, czy mają skórzaną tapicerkę i jakie są ceny?

Gaz

Czy wiesz, czy mają skórzaną tapicerkę i jakie są ceny?

Gaz
Czarne zdecydowanie mają pełną skórę z funkcją masażu.

Jeśli chodzi o cenę, na stronie internetowej widnieje kwota 32 666 £.

Czarne zdecydowanie mają pełną skórę z funkcją masażu.

Jeśli chodzi o cenę, na stronie internetowej kosztują £32,666.

Kupiłem szary.
Wciąż mają 2 czarne, które też wyglądały ładnie.
Patrząc na te, które mają, ale jeszcze nie dotarły, wkrótce miał nadejść co najmniej jeden kolejny szary.

Jedyną rzeczą, której nie potwierdziłem, jest to, czy mają bezkluczykowy dostęp, ale to takie ogromne obciążenie dla baterii, aby odblokować i ponownie zablokować drzwi, gdy obok nich przechodzisz, że i tak wyłączyłem to w wersji launch edition.

Więc stare idzie w odstawkę, a nowe wchodzi i miejmy nadzieję, że nikt więcej na mnie nie napluje, chyba że ludzie to robią, ponieważ coś jest nowe, a nie zielone, ale nikt nie napluł na Qashqai, więc obstawiam kolor.
Mam również nadzieję, że będzie mniej imbecyli wyjeżdżających przede mną, jeśli w pobliżu znajdzie się drzewo lub krzak. Myślę, że osoby o słabych umysłach mają trudności z dostrzeganiem czegoś w ruchu i potrzebują kontrastu.
Ponadto nowy nie zostanie zdewastowany przez idiotów z EH, późniejsza wersja jest bardziej wydajna i czytałem coś o pompie ciepła, ale jestem pewien, że to błąd.
Skutecznie ten sam samochód, z podniesioną podłogą bagażnika producenta i nową 3-letnią gwarancją.

Gaz

Cześć Wszystkim,
Pierwszy post i trochę zirytowany fatalną obsługą klienta.... Albo jej brakiem..... Otrzymaną od dealera, którego musieliśmy użyć, kiedy złożyliśmy zamówienie na nasz Mokka-e Ultimate 17 kwietnia.
Do wczoraj (7 października) NIGDY nie mieliśmy żadnego kontaktu od czasu złożenia zamówienia. Wczoraj w końcu zadzwoniłem do nich, aby spróbować uzyskać jakieś aktualizacje.
Jak na ironię, poinformowano mnie, że otrzymali aktualizację właśnie tego dnia :unsure::rolleyes:. Wybaczcie moją sceptyczność.
Najwyraźniej powiedziano im, że samochód będzie u nich w styczniu lub lutym. Akceptuję, że sytuacja pogarsza się z powodu niedoborów chipów, ale 3 znajomych, którzy również są użytkownikami Motability i złożyli zamówienia w czerwcu, wszyscy otrzymali swoje samochody. Co prawda, korzystali z innych salonów, ale zastanawiałem się, czy nie mieliśmy pecha z wyborem dostawcy?
Jesteśmy użytkownikami Motability od 1987 roku i każdy salon, z którego korzystaliśmy wcześniej, był wyjątkowy. To będzie nasz trzeci Mokka i uwielbiamy je, ponieważ idealnie pasują do naszych potrzeb. Ale myślę, że nie wszystkie salony są tak wydajne jak inne.
Więc czekamy, tak, czekamy na nowego Mokka-e, ale zbadamy innych dealerów, gdy nadejdzie czas na ponowną zmianę.

Cześć wszystkim,
Pierwszy post i trochę zirytowany fatalną obsługą klienta.... Lub jej brakiem..... Otrzymany od dealera, którego musieliśmy użyć, kiedy złożyliśmy zamówienie na nasz Mokka-e Ultimate 17 kwietnia.
Do wczoraj (7 października) NIE mieliśmy ŻADNEGO kontaktu od czasu złożenia zamówienia. Wczoraj w końcu do nich zadzwoniłem, aby uzyskać jakieś aktualizacje.
Jak na ironię, poinformowano mnie, że otrzymali aktualizację właśnie tego dnia :unsure::rolleyes:. Wybaczcie moją sceptyczność.
Najwyraźniej powiedziano im, że samochód będzie u nich w styczniu lub lutym. Akceptuję, że sytuację pogarszają niedobory chipów, ale 3 znajomych, którzy są również użytkownikami Motability i złożyli zamówienia w czerwcu, wszyscy otrzymali swoje samochody. Trzeba przyznać, że korzystali z różnych salonów, ale zastanawiałem się, czy nie mieliśmy pecha z wyborem dostawcy?
Jesteśmy użytkownikami Motability od 1987 roku i każdy salon, z którego korzystaliśmy wcześniej, był wyjątkowy. To będzie nasz trzeci Mokka i uwielbiamy je, ponieważ idealnie pasują do naszych potrzeb. Ale myślę, że nie wszyscy dealerzy są tak wydajni jak inni.
Czekamy więc, tak, czekamy na nowego Mokka-e, ale zbadamy innych dealerów, gdy nadejdzie czas na ponowną zmianę.
Klienci Motability i flotowi generują mniejsze dochody dla dealera i producenta niż osoby prywatne płacące gotówką za pojazd, w przypadku których mogą zdecydować się na zmianę i przejście do innego dealera lub innego pojazdu.
W związku z tym priorytet mają klienci, którzy nieuchronnie płacą najwięcej.
Jestem nawet sceptyczny co do niektórych pakietów finansowych. Jeśli dealer spojrzy na to w jeden sposób, może zarobić więcej i dać im priorytet nad ludźmi, którzy po prostu płacą gotówką.
Patrząc na to z innej perspektywy, dealer może nadać priorytet klientom płacącym gotówką.

Co jest pewne, wszystko, co jest dotowane przez producenta lub dealera lub obu, będzie miało niższy priorytet, ponieważ chodzi tylko o pieniądze, a klienci Motability są postrzegani jako sprawa załatwiona, ponieważ faktycznym klientem jest ten, kto płaci rachunek.

Ponieważ Vauxhall wydaje się być szczególnie niesprawiedliwy w sposobie traktowania klientów oraz kłamie i oszukuje, aby iść do przodu, myślę, że uczciwe jest danie dealerom trochę luzu, ponieważ są w takim samym stopniu zdezorientowani.

Gaz

• Like
Reactions: RobS
Zgadzam się i rozumiem Gaz, niekoniecznie narzekam, ani to nie było zamiarem, po prostu pomyślałem, że być może warto to skomentować?
Zgadza się, rzecz w tym, że moim zdaniem nie byłeś wystarczająco wytrwały w kontaktach z dealerem.

Chociaż zachęcałbym ludzi, aby dali sobie czas, zanim zaczną gonić za sprawami, powiedziałbym również, że warto wysłać im e-mail z pytaniem, czy są jakieś nowości lub wskazówki, że przesunąłeś się w górę łańcucha lub czy gdziekolwiek zostały podkreślone problemy, które mogą spowodować dalsze opóźnienia, chyba że dealer skontaktuje się raz w miesiącu.

Ludzie, którzy nie informują klientów, gdzie jeden e-mail do wielu klientów wystarczyłby, aby utrzymać ludzi w pętli, po prostu muszą zostać nazwani i zawstydzeni.

Gaz

• Like
Reactions: RobS
RobS, mówisz, że MUSIAŁEŚ skorzystać z tego salonu, czy wcześniej mogłeś wybrać preferowany salon? A może inne czynniki doprowadziły Cię do danego salonu?
Peirpoint, całkowicie się zgadzam, informacje uzyskane poprzez podawanie nazwisk i zawstydzanie mogą sprawić, że inni unikną dealera, pomagając w ten sposób innym ludziom. W przyszłości ich reputacja może nawet do nich wrócić i MOŻE zmienić ich postępowanie, nigdy nic nie wiadomo!

Przypuszczam, że zawiodłem się na własnych oczekiwaniach co do tego, jakie „myślałem”, że będą rozsądne aktualizacje od Dealera?
Pracowałem w sprzedaży przez większość mojego zawodowego życia, mając bezpośredni kontakt z klientami i hurtownikami i wiem dokładnie, czego się ode mnie oczekiwało w zakresie utrzymywania kontaktu z moimi klientami. W pełni rozumiem, że od tamtych czasów wiele się zmieniło, ale wiem również, co by się ze mną stało, gdybym nie spełnił swojej roli w łańcuchu sprzedaży.
@Anupanu, powodem, dla którego byliśmy mniej więcej zmuszeni do skorzystania z tego salonu, było po prostu to, że byli oni najbliższym dostawcą dla nas, ponieważ nasz pierwotny salon Motability został sprzedany. To dziwna sytuacja pod wieloma względami?
Murketts w Huntingdon stało się EMG i nie prowadzi już salonu sprzedaży Motability, ALE.... Nadal utrzymują samochody Motability do serwisu itp. Rozmawiałem z nimi i są wyposażeni i więcej niż chętni do opieki nad Mokka-e po jego przybyciu. Oferują jedną konkretną usługę, która naprawdę nam pomaga (ze względu na naszą sytuację osobistą), są w pełni zadowoleni z odbioru samochodu, a następnie zwrócenia go po serwisie. Oczywiście nie robili tego podczas pandemii, ale teraz ponownie to oferują i naprawdę pomaga.

181 - 200 of 484 Posts